Resultaten voor tango muziek

tango muziek
Wat is tango? Libertango.
De Tango muziek is dan ook ontstaan uit een smeltkroes van Europese, Afrikaanse en Creoolse creools in koloniale tijdperk werd hiermee iedereen bedoeld die van Spaanse afkomst was, tegenwoordig betekent creools inheems ritmes. De eerste bezetting van Tango was simpel, vaak niet meer dan een gitaar en een fluit, pas na de komst van de bandoneon heeft de tango zijn specifieke, weemoedige en tevens opzwepende klank gekregen.
Argentijnse Tango dansmuziek.
Juan d'Arienzo' was degene die de Golden Age inluidde door de beat weer terug te brengen in de tango muziek. La Cumparsita, de bekendste tango klassieker, is vaak de afsluiter op een salon, zodat je weet dat de salon bijna is afgelopen.
beste tango's' moors magazine.
Iemand die een beetje benul van muziek heeft komt vervolgens met Astor Piazzolla aanzetten of Carlos Gardel. Gardel is best aardig, en historisch een belangrijke figuur, en Piazzolla is vooral geliefd bij liefhebbers van wat serieuzere muziek. Hij heeft de tango ook in vooruitstrevende kringen populair gemaakt.
Tango muziek Wikipedia.
Tango is een muziekgenre uit Zuid-Amerika, met name Buenos Aires en Montevideo. De muziek is nauw verbonden met de gelijknamige dans. Vaak is de muziek instrumentaal. De muziek is eind negentiende eeuw in Argentiniƫ en Uruguay ontstaan met onder andere Afrikaanse, Zuid-Europese, Slavische en Klezmer invloeden.
100 tangos 100; vol.1 Muziekweb.
In de tweede helft van de twintigste eeuw is Astor Piazolla de bekendste tango-artiest. Deze componist en bandoneonist verwerkte invloeden uit de jazz en klassieke muziek in de Argentijnse dansmuziek. Ook na de eeuwwisseling blijft de tango zich ontwikkelen, als Gotan Project de tango in een lounge-jasje steekt.
Tango-info. Tango-info.
Bij de Argentijnse groep Tanghetto is in de muziek een continue stevige beat te horen naast de bandoneon en ander instrumenten. Wil je Argentijnse tango muziek kopen kijk dan eens op de pagina met Argentijnse tango muziek CD's. In Nederland noemen we bij de tangodans iedere beweging, die niet traditioneel klassiek tango meer is neo-tango.
Wil Boonstra Bandoneon tangomuziek.
Muziek: sensuele tango ZuidAmerika.nl.
Muziek: sensuele tango. door Getaway Travel. De tango is de nationale dans van Argentiniƫ. Een sensuele dans, vol ingehouden spanning. Het spel van aantrekken en afstoten in muziek en bewegingen gevangen. Het was halverwege de negentiende eeuw dat de inwoners van de arme wijken van Buenos Aires, waaronder die in San Telmo, een nieuwe dans ontwikkelden.

Contacteer ons